3 Toksične navike razmišljanja koje hranom vašu nesigurnost

  • Autore dell'articolo:
  • Categoria dell'articolo:healthblog

3 Toksične navike razmišljanja koje hranom vašu nesigurnost

Pretplatite se na pametni psiholog Podcast Spotify Google Stitcher od Monice Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 14. lipnja 2010. 1-minutno čitanje

Brzi savjet: Zamrzavanje ljetnog voća za zimske smoothie

BERRIES, Breskve i ostalo ukusno ljetno voće trenutno obiluju tržištima poljoprivrednika. Kupite više nego što vam treba i zamrznite neke za prasak ljetne prehrane ove zime. Operite voće i ostavite da se potpuno osuši. Uklonite vrhove jagoda; Ogulite i narežite breskve. Raširite voće na lim za kolačiće i stavite u zamrzivač dok se čvrsto ne smrzne. Zatim stavite u vrećicu za zamrzavanje sa zatvaračem za ukusne smoothie tijekom cijele godine.

I dok se godina maršira, krenite ovamo na još jedan brzi savjet o očuvanju vaših jesenjih proizvoda za zimu. Također imam zgodan savjet o tome kako pohraniti kruh, tako da duže ostaje svježi.

Slika ljubaznošću Shutterstock

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N , CNS

Monica Reanagel je licencirana nutricionistica s licencom certificirane od strane odbora, autorica i tvorac jednog od najzahtjevnijih podcasta zdravlja i fitnessa iTunesa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Pogledajte prednosti korištenja eliptičnog trenera plus trening koji u potpunosti iskorištava te prednosti, a istovremeno vas sprečava da se sve to ponavljate u zatezanju.

BROCK ARMSTRONG GITY GUY, 23. kolovoza 2018., 3-minutno pročitano

Prošli tjedan član programa bez vaga (koji trčim sa svojim kolegama brzim i prljavim savjetima Podcaster The Nutrition Diva upita kako može Počnite koristiti eliptični trener koji je u kutu svoje dnevne sobe skupljao prašinu.

Moj prvi odgovor bio je skinuti prašinu s njega i premjestiti je ispred televizora ili u blizini prozora. Na taj će način biti sklonija koristiti je kad bi inače bila sjedila.

i to me je natjeralo da razmišljam: je li eliptični trener vrijedan komad fitness opreme? Ako jest, koja bi vrsta vježbanja najviše iskoristila?

Je li učinkovito?

U prethodnom članku o momku na pod nazivu “Kako sagorjeti više kalorija s eliptičnim trenerom”, studija iz časopisa za istraživanje snage i kondicije bila je istraživanja ispitan. Ova studija uspoređivala je uporabu običnog starog bicikla s eliptičnim trenerom tijekom dobrog testa protokola o starom Wingateu (30-sekundni sveobuhvatni test maksimalnog napora koji mjeri izlaz snage). Istraživači su volonteri vozili oboje, a mjerili su energetske rezultate iz tri glavna energetska sustava tijela: oksidativni, fosforolitički i glikolitički energetski sustavi. Zatim su usporedili konzumiranje kisika i vršnu razinu laktata u krvi.

Istraživači su zaključili da je zbog povećane uporabe ruku, upotrebe više muskulature nogu i stalnog položaja koji je korisnik stavljen, eliptični trener uspio natjerati volontere da dođu do iscrpljenog stanja mnogo brže od uobičajenog bicikla.

Ono što oduzmem od ove studije je ovo: ako tražite kardio stroj koji će maksimizirati vaš trud ( Osobito u intervalu visokog intenziteta), najbolje ste odabrali stroj koji vam se i rukama i nogama kreće. Opcije za ovu kombinaciju pokretača ruku i nogu uključuju eliptični trener, veslački stroj, skijaški ergometar ili (ako ste kreativni) stubište dok pumpate bučice.

Je li zanimljivo?

U tom istom razgovoru s članom Vagless-a, nastavili smo razgovarati o tome kako jazz uvrstiti eliptični trening treninga, tako da se niste samo tužno bavili umućim i ponavljajućim slogom dok buljite u zid U vašem podrumu ili u teretani.

Dakle, s tim na umu, evo zabavne i učinkovite vježbe eliptičnog trenera koji u potpunosti koristi prednosti koje su istraživači pronašli u toj eliptičnoj studiji visokog intenziteta:

Zagrijavanje pedaliranjem nogu i pumpanjem ruku lijepo i lako 5 minuta.

Učinite pet, 30-sekundi svih napora, od kojih gelarex sastav provjeri moj blog je svaki odvojen 60 sekundi lakog pedaliranja oporavka.

Učinite pet, 10-sekundnih napora za pedaliranje prema naprijed, od kojih je svaki razdvojen za 20 sekundi unatrag, lako pedaliranje.

Zaustavite eliptično i skočni konop ili izvodite skakačke dizalice 60 sekundi. Ako se koljena ne slažu s skakačima, jednostavno možete napraviti čučnjeve tjelesne težine.

Vratite se na eliptični trener i obavite pet, 60 sekundi napora, od kojih je svaki odvojen za 30 sekundi lakog pedaliranja oporavka.

Učinite pet, 10-sekundnih napora za pedaliranje prema naprijed, od kojih je svaki razdvojen za 20 sekundi unatrag, lako pedaliranje.

Zaustavite eliptično i napravite skokove čučnjeva ili skače na 60 sekundi. Opet, ako vam se koljena ne sviđaju, umjesto toga napravite neke plućine tjelesne težine.

Vratite se na eliptični trener i obavite pet, 2 minutnih napora, od kojih je svaki odvojen za 60 sekundi lakog pedaliranja oporavka.

Zaustavite eliptično i padne i dajte mi 60 sekundi push-up-a ili škljocanja.

Vratite se još jednom eliptično i napravite lijepo hlađenje 5 minuta.

Za bonus bodove – Umjesto da radite hlađenje, ponovite cijeli ovaj trening još jednom. Različite vježbe (poput skokova s kutijama, hmelja s jednim nogama možete drugi put zamijeniti drugi put.

Sjetite se da kada to radite ili bilo koji trening eliptičnog trenera u tom pitanju, pobrinite se da odaberite trenera koji ima ugrađene ručke koje vam omogućuju da se uključite u ruke. U članku “Koji stroj za vježbanje sagorijeva najviše kalorija?” Otkrili smo da iako većina kalkulatora na eliptičnim trenerima u teretani drastično precjenjuje broj kalorija koje zapravo sagorite, još uvijek možete dobiti vježbu ubojice ako koristite eliptični trener s ručkama otpora ruku.

Osim toga Budući da je učinkovito mjesto za prikupljanje prašine u vašoj dnevnoj sobi, eliptični trener je također izvrsna opcija za izgradnju kondicije i dodavanje pizzaza u svoju rutinu vježbanja.

Za više informacija o treneru, savjete u obliku ovalnog oblika i pridruživanje eliptičnom razgovoru, prijeđite na facebook.com/getfitguy ili twitter.com/getfitguy. Također ne zaboravite pretplatiti se na podcast za momak na Apple Podcasts, Stitcher, Spotify, Google Play ili putem RSS-a.

Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Brock Armstrong Guy FIT

Brock Armstrong bio je domaćin podcasta Guy-a između 2017. i 2021. On je certificirani lider za fitness AFLCA grupe s oznakom u prijenosnoj opremi , NCCP i CAC trener triatlona i TNT certificirani trener trčanja. Također je u Odboru savjetnika za Institut Primal Health Coach i član gostujućeg fakulteta Instituta za ljudski potencijal.

Pratite Facebook LinkedIn Pinterest Pretplatite se na postavljanje momaka Podcast Spotify Google Stitcher

Koja je najveća razlika između energetskih barova i slatkiša?

Autor Monica Reanagel, M.S., L.D./N Nutrition Diva 4. veljače, 2009 4-minutni Readepisode #29 Play Pause Slušajte energetske trake Mi trenutno doživljavamo probleme s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Mnogo vas je napisalo da pitate o energetskim trakama i jesu li dobar dodatak vašoj prehrani. Prvo, očistimo malu zbrku o tome kakvu energiju pružaju ove šipke.

Energetske šipke izvorno su razvijene za sportaše kao prikladan način da se na dugim vježbama nose koncentrirani izvor kalorija (ili energije hrane). Ako vam je jako teško više od sat vremena ili tako nešto, možete izgorjeti kroz zalihe pohranjenog goriva vašeg tijela i ponestati pare. Službeni izraz za to je “kockanje”. Jedenje nekih ugljikohidrata, koji se mogu brzo pretvoriti u energiju mišića, omogućit će vam da vježbate duže i teže.

Samo smo jasni, ako čitate časopis People na trkačkoj stazi od trideset minuta, ne treba vam energetska traka da biste proveli svoj trening. Ali ako trenirate s američkim plivanjem ili biciklizam po Alpama, vjerojatno ćete morati napuniti gorivo tijekom vježbanja. Naravno, to biste mogli učiniti jednako učinkovito s voćnom salatom ili zdjelom tjestenine, ali energetske šipke je malo lakše nositi u svojim biciklističkim kratkim hlačama.

Energetska kriza u 15:00

Ali što ako je u 15:00 i sjedite za svojim stolom osjećajući se pomalo grozno? “Dečko”, misliš sebi, “Sigurno bih mogao upotrijebiti neku energiju. Znam! Imat ću energetsku traku! ” Sada, osim ako niste preskočili ručak, to zapravo nije vrsta energije koju tražite. Ne trebaju vam kalorije; Trebate pauzu, šetnju, rastezanje, svježi zrak ili možda čak i napajanje. Sve će to biti energičnije od koncentrirane doze ugljikohidrata.

Ali što ako ste preskočili ručak? U tom slučaju, možda vam treba malo energije hrane. Ali ako koristite bar za zamjenu obroka, vjerojatno želite nešto malo drugačije od energetske trake dizajnirane za upotrebu tijekom vježbanja.

šipke dizajnirane za sportaše, poput litica ili traka za napajanje, imaju vrlo veliku količinu ugljikohidrata jer je to vrsta goriva koje se tijekom vježbanja može najučinkovitije pretvoriti u energiju mišića. Oni mogu sadržavati malo proteina, ali obično ne sadrže puno masti jer je potrebno dugo vrijeme da se masti pretvori u energiju.

obrok, s druge strane, treba sadržavati ugljikohidrate, vlakna, proteine, pa čak i neke masti. Budući da masnoći treba duže da probave, uključujući i neke u vašem obroku, sprečava vas da tako brzo postanete gladni. Vlakna – koja je beskorisna kao izvor energije – isto je; Održava vas da se duže osjećate zadovoljni.

Dakle, ako koristite šipke za stajanje za obroke, potražite one koji su dizajnirani u tu svrhu, poput balansiranih šipki ili drugih šipki s ravnotežom proteina, ugljikohidrata, vlakana, i masti. Oznaka činjenica o prehrani može vam pomoći. Bar koji osigurava 25% dnevne vrijednosti za ugljikohidrat, ali samo 3% dnevne vrijednosti za masnoću neće napraviti užasno uravnotežen obrok.

Pages

12Next ›Zadnji»

Saznajte kako možete otkriti razliku između virusnog i bakterijskog sinusitisa – plus što učiniti ako sumnjate u infekciju.

od Sanaza Majd, liječnik za pozivanje MD-a, 21. siječnja 2016. 3-minute Readepisode #125 Play Pause Slušajte Kada je infekcija sinusa ozbiljna? Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Liječenje sinusitisa

Ako je upala sinusa jednostavno posljedica prehlade (što zapravo može biti prilično gadno, stoga ništa “jednostavno” u vezi s tim), to će se samoobrijati. Nema lijeka za viruse, a antibiotici pomažu samo bakterijskim infekcijama, a ne virusima. Stoga se toplo preporučuje da ne skačete na antibiotike tijekom prvih 7 dana prehlade.

Vidi također: Upotreba antibiotika i prekomjerna upotreba

Ako se vaš sinusitis smatra bakterijskim u Priroda vašeg liječnika, ponekad bi moglo biti potrebno antibiotike. Još uvijek kažem, jer se čak i blage infekcije bakterijskog sinusa mogu sami poboljšati bez antibiotika. Ozbiljnost vaših simptoma zaista će utvrditi da li prednosti antibiotika nadmašuju rizike, a samo vaš liječnik to može utvrditi za vas. Antibiotički amoksicilin često je prvi izbor od strane većine liječnika za infekcije sinusa (osim ako niste alergični na njega ili penicilin).

Evo nekoliko načina za liječenje simptoma sinusa bez antibiotika (samo provjerite sa svojim liječnikom prvo provjerite kod svog liječnika Da biste bili sigurni da možete preuzeti neke od ovih tretmana bez recepta):

Oralni dekongestanci poput fenilefrina ili pseudoefedrina

Nazalni sinus isprati fiziološkom otopinom

ANTI -upalni lijekovi, poput ibuprofena (opet, prvo provjerite kod svog dokumenata jer nije siguran za sve)

isparivač ili ovlaživač

vruće kupke

ljuskovi

Vruće tekućine pijuckaju cijeli dan

Brzi i prljavi savjet: Izbjegavajte lijekove bez recepta za nosne sprejeve jer se zapravo mogu pogoršati zagušenja nosa kada se učinci istroše.

Moj savjet većini mog pacijenta je da ga istrgnem 7-10 dana nakon što je prvi put razvio zagušenje nosa pomoću metoda bez recepta i ne-prepisivanja, ali nakon toga, ako budete S dok se ne osjećate super Snotty.

Jeste li nas provjerili na Facebook i Twitter stranicama Doctor -a? Pridružite nam se i saznajte više o svom zdravlju.

Imajte na umu da je sav sadržaj ovdje strogo samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek tražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i problemima povezanim sa zdravljem.

sinusi i ženu s slikama bolova u sinusu iz Shutterstock

Pages

«Prvo‹ Prethodni12 Molimo Imajte na umu da je sav sadržaj ovdje strogo samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek potražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i pitanjima koja se odnose na zdravlje.

O autoru

Sanaz Majd, MD

DR. Sanaz Majd je liječnik obiteljske medicine koji je certificiran na odboru koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Drexel u Philadelphiji. Njezini su posebni interesi žensko zdravlje i obrazovanje pacijenata.

Zbog čega se osjećate nesigurno (osim što isprobate kupaće kostime pod fluorescentnom rasvjetom?) Iznenađenje! Krivac je vaš vlastiti um. Ovaj tjedan, pametni psiholog dr. Ellen Hendriksen otkriva tri toksične razmišljanja koje vas osjećaju nesigurnim, plus nudi tri načina da se osjećate samouvjerenije.

Ellen Hendriksen, doktorat Psycy Psycholog 5. listopada 2018. 5-minute čitanja #153 Igrajte pauzu Slušajte 3 Toksične navike razmišljanja koje hranom vašu nesigurnost, trenutno imamo problema s reprodukcijom na safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Postoji ta stara izreka – um čini divan slugu, ali grozan gospodar. Ako se osjećate nesigurno – o sebi, svojoj vezi ili svom životu – ove tri razmišljanja možda savladavaju vaš um.

Kupite sada

kao Amazon suradnik i podružnica Bookshop.org , QDT zarađuje od kvalificiranih kupovina.

Psiholozi nazivaju ove toksične navike kognitivne izobličenja, što je samo tehnički način da kažemo “laži koje mi kažemo.” Ali oni su škakljivi, jer na površini izgledaju točni, i što je još važnije, osjećaju se točno. I to je problem – kognitivne distorzije održavaju nas glupim, dosadnim, neadekvatnim ili na neki drugi način nesigurno.

Sada je zaista važno napomenuti da svi povremeno radimo ove pogreške u razmišljanju. To je dio biti čovjeka. Ali kad im uistinu počnemo vjerovati ili se pretjerano oslanjamo na njih, tada se osjećamo nesigurno kao WiFi mreža bez lozinke.

Toksično razmišljanje br. 1: Emocionalno rasuđivanje

Ova toksična navika razmišljanja pogreši osjećaje prema stvarnosti.

Contents