Mi az a teljes test méregtelenítése, és működnek?

 • Autore dell'articolo:
 • Categoria dell'articolo:healthblog

Mi az a teljes test méregtelenítése, és működnek?

A teljes test méregtelenítése olyan gyakorlat, amelyről egyesek úgy vélik, hogy kiküszöbölhetik a toxinokat a testből. Ez magában foglalhatja egy adott étrend követését, böjtöt, kiegészítők szedését vagy szauna használatát.

A méregtelenítők ösztönözhetik azokat a szokásokat, amelyek javíthatják a test normál méregtelenítési folyamatait, például egy egészséges étrend fogyasztását, elegendő testmozgást és hidratált maradást.

Ugyanakkor vannak kockázatok is, és néhány méregtelenítő termék káros lehet.

Ez a cikk azt vizsgálja, hogy mi a teljes test méregtelenítése, a lehetséges előnyök és kockázatok, és hogyan lehet biztonságosan követni a méregtelenítést.

Mit jelent a teljes test méregtelenítése?

A teljes test méregtelenítése vagy tisztítása egy olyan terv, amelyet az emberek követnek annak érdekében, hogy a toxinokat a testből kiküszöböljék. A

toxinok, például a méregek vagy a szennyező anyagok, olyan anyagok, amelyek negatívan befolyásolják az egészséget. A test már önmagában kiküszöböli ezeket az anyagokat a máj, a vesék, az emésztőrendszer és a bőr révén.

A méregtelenítők támogatói azt állítják, hogy a méregtelenítés segíthet ebben a folyamatban. Nincs egyetlen meghatározása arról, hogy a teljes test méregtelenítése milyen módon jár, de szükség lehet egy személyre:

 • Kövesse egy adott étrendet
 • Igyon több vizet vagy gyümölcslevet
 • Használjon kiegészítőket
 • Használjon vastagbél öntözési, enemákat vagy hashajtókat
 • Használjon szaunát
 • Csökkentse a toxinoknak való kitettséget a környezetükben

szükségesek?

Míg egyesek úgy vélik, hogy a teljes test méregtelenítői egészségügyi előnyöket nyújtanak, a legtöbb ember számára nem szükségesek. A testnek már van saját rendkívül hatékony méregtelenítő rendszere, hogy kiküszöbölje a méreganyagokat a testből.

Időnként az embereknek olyan egészségügyi állapotuk van, amely segítséget igényel a méregtelenítésben. Például a nehézfém -mérgezéssel rendelkező emberek keleti terápián mennek keresztül. Ez egy olyan eljárás, amely eltávolítja a nehézfémeket a testből.

Az egészséges emberek azonban általában nem igényelnek további segítséget a méregtelenítésben.

potenciális előnyök

Míg a méregtelenítők nem szükségesek orvosi szempontból a legtöbb ember számára, bizonyos körülmények között bizonyos egészségügyi előnyöket kínálhatnak, például:

 • Súlycsökkenés: A 2017. évi áttekintő megjegyzés, hogy a méregtelenítő étrend súlycsökkenést eredményezhet. A kutatók azonban megjegyzik, hogy ez valószínűleg annak köszönhető, hogy egyes étrend súlyos kalóriatartalmú.
 • Gyümölcsök és zöldségek: Számos méregtelenítő étrend magában foglalhatja a gyümölcsök és zöldségek fogyasztását. A Betegségmegelőzési és Egészségfejlesztési Hivatal szerint az Egyesült Államok nagyjából háromnegyede nem fogyaszt elegendő gyümölcsöt és zöldséget.
 • Hidratáció: Sok teljes test méregtelenítő is elősegíti a vízfogyasztást. A víz létfontosságú az egészség szempontjából, és segít a testnek a hulladék eltávolításában izzadás, vizelés és bélmozgás révén.
 • Antioxidánsok: A 2014. évi áttekintés szerint néhány tanulmány kimutatta, hogy bizonyos méregtelenítő étrend elősegítheti a máj működését, és hogy egyes ételek növelhetik az antioxidáns glutationot. A glutation segíthet a toxinok, például a nehézfémek eltávolításában a testből. A kutatók azonban kiemelték, hogy ezeknek a tanulmányoknak sokan tervezési hibákkal rendelkeztek, kevés résztvevőt vettek fel, vagy állatkísérletek voltak.

A méregtelenítések sok lehetséges előnye nem tart sokáig, és véget ér, ha egy személy folytatja a normál étrendjét. Jelenleg a kutatás nem támogatja a méregtelenítő étrend használatát sem a súlykezelés, sem a toxin eliminációhoz.

potenciális kockázatok

A Nemzeti Kiegészítő és Integrációs Egészségügyi Központ szerint néhány méregtelenítés egészségügyi kockázatot jelent azáltal, hogy az embereket arra ösztönzi:

 • , ami a szükséges tápanyagok hiányához vezet. A veseproblémák kockázata
 • Használjon detox termékeket, amelyek hashajtókat tartalmaznak, amelyek súlyos hasmenést és kiszáradást eredményezhetnek
 • Próbáljon ki az alapvető állapotokat súlyosbodó étrend -terveket, mint például a cukorbetegség

Mind az Élelmiszer-, mind a Gyógyszerügynökség (FDA) és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság megtette a méregtelenítő termékeket árusító vállalatok ellen, mivel egyesek káros vagy illegális alapanyagokat tartalmaznak.

Az embereknek mindig meg kell vitatniuk a kiegészítőket, a méregtelenítő termékeket és az új étrendet orvossal vagy dietetikussal, mielőtt kipróbálnák őket.

Hogyan lehet kipróbálni a teljes testű méregtelenítést biztonságosan

Ha valaki kipróbálni akarja a teljes test méregtelenítésének saját verzióját, hogy egészségesebb legyen, akkor biztonságosabb módja van erre – Sok esetben az étrend vagy az életmód egyszerű módosítása javíthatja az általános egészséget.

Íme néhány ötlet a test méregtelenítő rendszerének támogatására.

hagyja abba a dohányzást vagy az ivást

dohányfüst és alkohol, mindkettő különféle módon terjed ki a testre. Különösen az alkohol befolyásolja a májat, amely a test fő méregtelenítő szerve.

Ha valaki rendszeresen dohányzik vagy iszik, akkor méregtelenítést indíthat ezeknek a szokásoknak a csökkentésével vagy a teljes leállításával.

Hidratált maradjon

A víz inni elegendő az általános egészség és a méregtelenítés szempontjából. Az, hogy az embernek mennyire szüksége van egy személyre, a fizikai aktivitás és az életkor szintjétől függ, többek között.

kezdje el a tápanyag-sűrű étrendet enni

A megfelelő táplálkozás lehetővé teszi a test méregtelenítő rendszerének hatékony működését. Az embereknek kerülniük kell a kifinomult szénhidrátokat, a hozzáadott cukrokat keto slim vélemény próbáld meg itt és a feldolgozott ételeket, és meg kell próbálniuk többet:

 • Az antioxidánsokban magas ételek, például bogyók és diófélék
 • Sötét leveles zöldek, olyanok, mint mint kelkáposzta, spenót és mandda
 • Komplex szénhidrátok, például édesburgonya vagy quinoa
 • Friss fűszernövények és fűszerek, például gyömbér, kurkuma vagy cilantró

Az olajos halak a hasznos tápanyagok másik forrása. Fontos azonban megjegyezni, hogy néhány olajos hal, például a tonhal tartalmazhat higanyt. Az FDA azt tanácsolja, hogy hetente 2–3 adagot fogyasztanak alacsony merészségű halak vagy tenger gyümölcsei.

Tudjon meg többet a kiegyensúlyozott étrend étkezéséről.

Keressen elég alvást

Az alvás lehetővé teszi az agy számára, hogy a nap folyamán felhalmozódó mérgező hulladéktermékeket távolítsa el. Ez teszi a megfelelő alvást a méregtelenítés nélkülözhetetlen részévé.

Tudja meg, mennyi alvásnak van szüksége egy embernek itt.

Javítsa a beltéri levegőminőséget

Míg az egyéneknek nem mindig lehetséges a szennyezés expozíciójának a szabadban történő ellenőrzése

 • A háztartási tagok kérte a szabadban dohányzást
 • Kerülje el azokat a termékeket, amelyek nagy mennyiségű illékony szerves vegyületet (VOC), például aeroszolokat és légfrissítőket tartalmaznak,
 • A szobákat jól szellőztetve tartva Amikor valaki oldószereket, háztartási festékeket és más DIY termékeket használ.
 • Rendszeresen porlás
 • HEPA szűrővel ellátott légtisztító használatával

Az emberek az Airnow segítségével ellenőrizhetik a környéken lévő levegő minőségét.

mikor vegye fel a kapcsolatot az orvossal

Mielőtt egy személy megkísérel egy teljes test méregtelenítését, vagy jelentős életmód -változtatásokat hajt végre, tanácsos számukra, hogy konzultáljanak egy egészségügyi szakemberrel.

Az is a legjobb, ha orvoshoz konzultál, ha egy személynek olyan tünetei vannak, amelyek miatt a méregtelenítés szükségességét érzik. Ezek egy mögöttes állapot jele lehet, amely kezelést igényelhet.

Ha valaki úgy dönt, hogy kipróbál egy teljes test méregtelenítését, és rosszul érzi magát, vagy olyan tüneteket tapasztal, mint például hasmenés, fáradtság, szédülés vagy hányás, akkor meg kell állítaniuk a méregtelenítést, és kapcsolatba lépniük egy orvossal.

Összegzés

A teljes test méregtelenítő célja, hogy segítse a testet a toxinok kiküszöbölésében. Nincs azonban sok bizonyíték arra, hogy hosszú távú egészségügyi előnyöket nyújtanak, vagy hogy a fogyás fenntartható módja.

Bizonyos típusú méregtelenítő drasztikus étrendi és életmód -változásokat javasol, míg mások a hashajtókat tartalmazó termékek használatát foglalják magukban. Az ilyen típusú méregtelenítők veszélyesek lehetnek.

Az emberek kiegyensúlyozottabb megközelítést alkalmazhatnak azáltal, hogy egy méregtelenítést használnak az egészséges szokások megkezdésére, például több víz fogyasztására, több gyümölcsöt és zöldséget eszik, valamint az alkoholfogyasztás vagy a dohányzás abbahagyására. Az embereknek azonban bármilyen jelentős változtatás előtt kell beszélniük egy orvossal.

 • Táplálkozás/étrend
 • Elhízás/fogyás/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak, Tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents